vineri, 23 noiembrie 2012

Afrikai csókja


Hozzávalók
·         Barna tészta
1 tojás
25 dkg cukor
8 dkg Rama
negyed liter tej
4 dkg kakaópor
25 dkg liszt
1 sütőpor
·         Krém
25 dkg mascarpone krémsajt
2 dl tejszín felvert habja
 mokkáskanál vaníliás cukor

Elkészítés
A tésztához a Ramát a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tej felét. Ehhez jön a kakaós, sütőporos liszt, végül a maradék tej, majd megsütjük. Ha kihűlt, a tésztát ketté vágjuk. A krém hozzávalót jól kikeverjük, 2/3-val megtöltjük a tésztát, a maradékot a tetejére kenjük. Puha tortabevonó csokit reszelünk rá. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu