marți, 20 noiembrie 2012

Cappuccino-szelet



Hozzávalók 4 főre
Tésztához:
·         6 tojas
·         6 ek porcukor
·         1/2 cs sütőpor
·         6 ek liszt
·         1 dl étolaj
·         2 ek kakaópor
Krémhez:
·         6 dl tej
·         2 cs tejszín ízű pudingpor
·         25 dkg Rama
·         25 dkg porcukor
·         1 csapott ek kakaópor
·         1 csapott ek darált kávé
Díszítéshez:
·         tortadara vagy csokoládéreszelék   
elkészítés
1.     A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
2.    A sütőport és a kakaóport elvegyítjük a liszttel, majd az étolajjal együtt a tojásos masszához keverjük.
3.    A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk.Tepsibe öntjük és megsütjük.
4.    A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd kihűtjük.
5.    A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összevegyítjük.
6.    A krémet kettévesszük. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és az őrölt kávét.
7.    A megsült tésztára először a fehér krémet, majd a barnát kenjük.
8.    A tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.
sütési hőfok: 
180°C
sütési mód: 
alul-felül sütés
tepsi mérete: 
25X30 cm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu