marți, 20 noiembrie 2012

Gertrúd szelet


Hozzavalok:
6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verünk és a 6 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. Utána 1 vaníliás cukrot, 1 sütöport és 4 csomag pudingport ( eper vagy málna) keverünk bele. Elömelegített sütöben megsütjük.
Krém:
20 dkg vajat 25 dkg porcukorral simára keverünk, majd 4 tojássárgáját és 3 evökanál daralisztet 3 dcl tejben  keményre fözünk. Ha kihült fél dcl rumot adunk hozzá. Ezt összereverjük  és a kihült tésztára kenjük.  A 4 tojás fehérjéböl és 25 dkg cukorbol göz felett kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük. Díszíthetjük csokival.







 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu