·
Foile:
·
2 oua
·
2 pahare zahar(400 gr)
·
1 pahar cafea fiarta la filtru(200 ml)
·
1 varf lingurita bicarbonat
·
1 plic praf de copt
·
1 pahar ulei
·
1 pahar lapte
·
Sare
·
600 gr faina
·
Crema:
·
750 mL lapte
·
4 linguri cacao
·
Sirop de zahar ars+cafea(ce a mai ramas de la foi)
·
6 linguri cu varf de faina
·
2 pachete unt
·
2 linguri zahar
·
sare
MOD DE PREPARARE
Am
folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40.
Pentru
foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea
si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat intr-un vas, iar cand a fost
gata am pus un pahar de cafea si am acoperit vasul pentru a nu da pe dinafara.
Am lasat pe foc pna cand s-a diluat zaharul de tot. Stiti cand se pune lichid
peste zahar acesta se solidifica putin si trebuie lasat sa se lichefieze
complet. A rezultat un sirop mai gros.
Am
dat siropul la rece. Ouale le-am frecat cu putina sare, am pus uleiul, laptele, un pahar din
siropul racit, apoi faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Aluatul
iese destul de tare, dar este usor elastic si se intinde bine
Am
dat aluatul o ora la rece dupa care l-am impartit in patru, am intins pe
dosul tavii si am copt cate 5 minute la 160 grade fiecare foaie.
pentru
crema am amestecat ingredientele uscate: faina cacaoa, zaharul, apoi am
amestecat cu siropul ramas(mai mult de un pahar), am omogenizat bine apoi am
pus laptele, sarea si am fiert la foc mediu mestecand continuu. Cand a atins
punctul de fierbere, am ridicat de pe foc si am amestecat cu untul tinut la
temperatura camerei. Am pus crema fierbinte intre foi si am dat la rece. Din
crema am oprit putin pentru ornat. de obicei se taie a doua zi, dar la mine s-a
putut taia cam dupa trei ore, oricum ai mei nu au rabdare, asa ca am taiat
colturile chiar mai devreme.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu