Prajitura cu foi si crema caramel
ingrediente foi: (ies 6 foi)
-2oua
-12 lg zahar
-9 lg lapte
-12 lg ulei
-2 lgite amoniac
stins cu otet( eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de
sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel)
-faian cat
cuprinde, cca 750-800gr
1-intr-un vas am
pus cele 2 oua cu zaharul si le-am amestecat bine
2-dupa ce am
amestecat bine ouale cu zaharul am adaugat cele 9 lg de lapte....
3-am adaugat
apoi cate o lingura de ulei, amestecand bine dupa fiecare....
4-am adaugat
praful de copt si bicarbonatul stinse cu otet, apoi am inceput sa adaug faina,
mai intai am continuat sa amestec cu telul, apoi am inceput sa framant pana ce
aluatul nu s-a mai prins de maini...
5-am impartit
aluatul in 6 parti egale, din care am intins foi ce le-am copt pe spatele
tavii, la 175°C
ingrediente crema:
-3oua
-4 lg faina
-350 gr zahar pt
caramelizat
-1 l lapte
-200 gr margarina
vegetala
1-am pus pe foc
intr-o tigaie zaharul cu 4 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel....
2-intr-un vas
am pus cele 3 oua si cele 4 lg de faina si le-am amestecat fara sa faca
gogoloate....
3-am adaugat
apoi laptele......
4-si am turnat
peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic....
5-am lasat pe
foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa. apoi am
lasat sa se raceasca dar nu de tot, apoi am adaugat 200 gr margarina cubulete,
putin cate putin....
6-am lasat
crema sa se raceasca de tot, apoi intr-un platou am inceput sa pun foi,crema,
foi..pana au devenit un teanc...
7-am facut o
glazura din 50 gr margarina, 100 gr zahar tos, 7-8 lg de apa si 100 gr cacao
indulcita....am pus deasupra si apoi am presarat nuca de cocos...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu