vineri, 9 noiembrie 2012

Snickers bars




INGREDIENTE
·         Pentru blat:
·         -7 albusuri
·         -7 linguri zahar
 -200 g nuca prajita si macinata
·         -4 linguri faina
·         -1 lingurita praf de copt
·         Pentru glazura 1:
·         -200 g ciocolata cu lapte
·         -3 linguri frisca lichida
·         Pentru crema caramel:
·         -12 linguri zahar
·         -200 g unt
·         -7 galbenusuri
·         -200 g arahide nesarate prajite (eu am pus 150 arahide si 50 g nuci)
·         Pentru glazura 2:
·         -200 g ciocolata amaruie
·         -4 linguri frisca lichida

MOD DE PREPARARE RETETA SNICKERS BARS

Se separa ouale si se pun galbenusurile deoparte intr-un bol. Separat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu o paleta de jos in sus, apoi se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se coace blatul. Cand e gata, se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se pune peste blat glazura obtinuta din ciocolata de lapte.

Pentru crema se caramelizeaza 10 linguri zahar. Cand zaharul s-a topit si caramelizat, se adauga untul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si arahidele prajite.
Atentie, aici se lucreaza foarte rapid , pentru ca altfel riscam sa se faca galbenusurile omleta :)
Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca de tot si se pune peste blatul glazurat. Dupa ce crema s-a intarit, se toarna peste ea si glazura de ciocolata amaruie.
Prajitura se tine in frigider minim 2 ore (asta daca nu va bat musafirii la usa), apoi se taie in bucati dreptunghiulare si se serveste cu mare pofta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu