INGREDIENTE
·
Pentru blat:
·
-7 albusuri
·
-7 linguri zahar
-200 g nuca prajita si macinata
·
-4 linguri faina
·
-1 lingurita praf de copt
·
Pentru glazura 1:
·
-200 g ciocolata cu lapte
·
-3 linguri frisca lichida
·
Pentru crema caramel:
·
-12 linguri zahar
·
-200 g unt
·
-7 galbenusuri
·
-200 g arahide nesarate prajite (eu am pus 150
arahide si 50 g nuci)
·
Pentru glazura 2:
·
-200 g ciocolata amaruie
·
-4 linguri frisca lichida
MOD DE PREPARARE RETETA SNICKERS BARS
Se
separa ouale si se pun galbenusurile deoparte intr-un bol. Separat se bat
albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste
zaharul. Se adauga apoi nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt. Se
amesteca usor cu o paleta de jos in sus, apoi se pune compozitia in tava
tapetata cu hartie de copt si se coace blatul. Cand e gata, se lasa sa se
raceasca pe un gratar, apoi se pune peste blat glazura obtinuta din ciocolata
de lapte.
Pentru crema se caramelizeaza 10 linguri zahar. Cand zaharul s-a topit si caramelizat, se adauga untul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si arahidele prajite.
Pentru crema se caramelizeaza 10 linguri zahar. Cand zaharul s-a topit si caramelizat, se adauga untul si se lasa sa fiarba la foc mic pana se dizolva zaharul caramelizat. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu 2 linguri de zahar si arahidele prajite.
Atentie,
aici se lucreaza foarte rapid , pentru ca altfel riscam sa se faca galbenusurile
omleta :)
Se
fierbe crema pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca de tot si se pune
peste blatul glazurat. Dupa ce crema s-a intarit, se toarna peste ea si glazura
de ciocolata amaruie.
Prajitura se tine in frigider minim 2 ore (asta daca nu
va bat musafirii la usa), apoi se taie in bucati dreptunghiulare si se serveste
cu mare pofta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu