joi, 29 noiembrie 2012

Vasutas szelet


Hozzávalók :

4 db tojás,
40 dkg cukor,

10 dkg margarin,
30 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
2 dl tej,
kevés kakaópor,
baracklekvár,
citromlé

Elkészítés : A tojások sárgáját 20 dkg cukorral és a margarinnal fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk. Egy 30 * 25 centis zsírozott, lisztezett tepsibe kanállal felváltva halmokat rakunk. Nem kell túl szorosan, mert sütés közben összenőnek. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Ha megsült a tetejét lekvárral megkenjük, erre kerül a gőz felett felvert 4 tojásfehérje + 20 dkg cukor + citromléből készült hab. Tetejére kakaóport szórhatunk.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu