40 dkg cukor,
30 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
2 dl tej,
kevés kakaópor,
baracklekvár,
citromlé
Elkészítés : A tojások sárgáját 20 dkg cukorral és a margarinnal fehéredésig
keverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Kétfelé
osztjuk a tésztát, az egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk. Egy 30 * 25
centis zsírozott, lisztezett tepsibe kanállal felváltva halmokat rakunk. Nem
kell túl szorosan, mert sütés közben összenőnek. Előmelegített sütőben 180
fokon kb. 25 perc alatt készre sütöm. Ha megsült a tetejét lekvárral megkenjük,
erre kerül a gőz felett felvert 4 tojásfehérje + 20 dkg cukor + citromléből
készült hab. Tetejére kakaóport szórhatunk.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu