joi, 27 decembrie 2012

Anasztazia szelet



Hozzávalók:
Alsó tészta:
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
Piskóta tészta:
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • fél sütőpor
Krém:
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1 cs vaníliapuding
  • 2 ek cukor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg savanykás lekvár
Elkészítés:
Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy ,ribizli, áfonya. Ez kb 36×31 cm nekem ilyen méretű a gáztepsim. A piskóta tésztához a tojásfehérjét a cukorral jó kemény habbá verem majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is habosítom még 1-2 percig aztán hozzáadom a darált diót és a sütőporos lisztet. Rá öntjük a lekvárral megkent másik tésztára és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg sül elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük és lehűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverni majd a hideg pudingot belekeverni. Ha megsült a tésztánk és már ki is hűlt rá kenjük a krémet. Az első tésztából maradt két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral jó kemény habbá verjük gőz felett, és ha kicsit lehűlt, akkor a vajas krémre kenjük. A tetejét reszelt csokival megszórjuk. Jó étvágyat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu