marți, 11 decembrie 2012

Buvar turos


Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dl étolaj,
2 csomag vaníliás cukor,
35 dkg finomliszt, 
2 púpos evőkanál kakaópor,
5 dl kefir,
1 teáskanál szódabikarbóna.

Tetejére:
50 dkg túró,
5 dkg cukor,
pici reszelt citromhéj,
10 dkg mazsola,
3 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg vaj.

A tésztához valókat összekeverjük és egy alaposan kizsírozott (margarinozott) és lisztezett tepsibe öntjük. A túrót a tojásokkal, vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük, és a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sütés közben belemerül a tésztába, innen kapta a süti a nevét.
Előmelegített sütőben kb. 30 percig 200 fokon sütni. Én 30 x 35 cm-es tepsiben sütöm!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu