marți, 11 decembrie 2012

Csokikremes dios szelet


Hozzávalók a piskótához:
4 tojás sárgája
30 dkg porcukor
1 dl főzött kávé
20 dkg finomliszt
15 dkg darált dió
8 gr sütőpor
10 tojásfehérjehab
1 csipetnyi só

Krémhez:
6 tojás sárgája
12 dkg kristálycukor
20 gr vaníliás cukor
10 dkg darabokra tördelt étcsoki
1 evőkanál kakaópor
2 csomag csokis pudingpor
0,5 liter tej
10 dkg vaj
15 dkg margarin

Tetejére:
10 dkg  tortabevonó étcsokoládét gőz felett felolvasztok, 4 dkg vajat hozzákeverek, végül a 0,5 dl tejszínt is belekeverem. Langyosan kell a krém tetejére önteni.

Elkészítése:
A piskóta hozzávalóit összekeverem sorban a felsorolás szerint a 10 tojásfehérje és a csipetnyi só nélkül. Végül belekeverem fakanállal a sóval kemény habbá felvert tojásfehérjehabot. Beleöntöm  a masszát egy 35 x 30 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm. Tűpróba! 
Hagyom kihűlni a piskótát, majd kifordítom a tepsiből, és leszedem róla  a sütőpapírt, és deszkára kiteszem.

Közben elkészítem a krémet:
A tojássárgájákat a cukorral gőz fölött habosra keverem. Hozzáadom a tördelt étcsokit, a kakaóport, a vaníliás cukrot, és továbbra is gőz fölött a krém besűrűsödéséig kevergetem. Megfőzöm a 2 csomag csokis pudingport jó sűrűre cukor nélkül, majd hideg vízbe teszem, hogy langyosra hűljön. Ezután belekeverem robotgéppel a főzött csokis krémbe. Végül a lehűtött krémbe  robotgéppel hozzákeverem a vajat és a margarint.

A hideg piskótára rákenem az elkészített csokikrémet. Erre pedig az olvasztott csokoládé, vaj és tejszín langyos keverékét öntöm rá, és elsimítom a tetején.
Hűtőbe teszem néhány órára, utána  szeletelhető.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu