marți, 11 decembrie 2012

Csokis-karamellás szelet


Hozzávalók:
15 dkg porcukor,
  4 tojás sárgája
  1 dl kávé
  8 dkg darált dió
  1 csomag sütőpor ( 15 g)
15 dkg finomliszt
  1 púpos evőkanál kakaópor ( holland)

 4 tojás felvert habja ( 1 csipet sót teszek bele, amikor felverem!)

A hozzávalókból miután jól kikevertem előmelegített sütőben 200 fokon 30 X 22 cm-es,  sütőpapírral kibélelt tepsiben piskótát sütök 15 perc alatt.

Krém:
    3 evőkanál étkezési keményítőpor
    1 evőkanál kakaópor
  10 dkg étcsokoládé
    5 dl tejszín
    1 doboz "Markomilk"  cukrozott sűrített tej  ( 397 g/doboz )
    fél vanília aroma ( vagy 1 csomag vaníliás cukor)
    5 dkg vaj
   
Elkészítése:
A piskótalapról leveszem a sütőpapírt, kicsit hagyom kihűlni, és visszahelyezem a tepsibe.
Elkészítem közben a krémet:
 Az étkezési keményítőport, a kakaóport összekeverem csomómentesre 1 dl tejszínnel, hozzáadom a darabokra tört csokoládét, beleöntöm a sűrített tejet.  Folyamatosan kevergetem a gáz  fölött. Beleöntöm a maradék tejszínt. Forrásig keverem, majd kislángra veszem, és kb. 5 percig kevergetve sűrűre főzöm. Közben a sűrített tej karamellizálódik. Ezután ráöntöm a tepsiben lévő piskótára.  Gyorsan kell dolgozni, mert hamar összeáll. Tetejét díszíthetjük mandulaforgáccsal. Ezután hideg helyre tesszük. Körülbelül 3-4 óra múlva már szeletelhető.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu