luni, 17 decembrie 2012

Csokis szelet


 Hozzávalók:

Tészta:
- 4 db tojás, 4 evők. forró víz, só, 
- 8 lapos evők. cukor, 8 púpos evők. liszt,
- 1,5 evők. olaj, 1 cs. sütőpor, citromlé.
Krém:
- 1 cs. csokoládés pudingpor, 3 dl tej,
- 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor.

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy pár csepp citrommal, berakom a hűtőbe.
A sárgájákat a cukorral, és a vízzel, legalább 5 percig, habosra keverem.
Belerakom a lisztet, a sütőport, a sót, és azzal is kikeverem.
A nagy gáztepsimet beterítem sütőporral.
A fehérjéket kemény habbá felverem, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan belekeverem a lisztes masszámba.
Egyenletesen elterítem a tepsimbe, és hideg sütőbe rakom, 160 fokra, ahol 20 perc alatt meg is sül.
Ezt akár előző nap is meg lehet sütni.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverem a pudingport, és sűrű krémmé főzöm, és ha készen van, akkor folpackkal letakarom, hogy ne legyen bőrös.
A puha margarinba belekeverem a porcukrot, és apránként hozzákeverem a már kihűlt pudingot.
A kisült piskótámat hosszában kettévágom, hogy két lap legyen belőle, és ezzel a krémmel töltöm meg.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu