luni, 17 decembrie 2012

Flódni


Hozzávalók

Tésztához
500 g
 liszt
220 g
 margarin
100 g
 cukor
3
 tojás sárgája
1 dl
 fehér borDiós töltelékhez
200 g
 darált dió
200 g
 cukor
1dl
 fehér bor
50 g
 mazsola
1 cs.
 vaniliás cukor
2
 kocka reszelttejcsokoládé
 
Mákos töltelékhez
200 g darált mák
1 dl fehér bor
200 g cukor
50 g mazsola
2 evőkanál baracklekvár
Almás töltelékhez
1 kg alma
100 g cukor
2 tk. őrölt fahéj
1 dl fehér bor
Elkészítés
1.A tészta hozzávalóit alaposanösszegyúrom, és fóliábacsomagolva minimum egy éjszakárahűtőszekrénybe teszem. A mazsolátmielőtt felhasználom, langyos rumosvízbe áztatom. A diós töltelékhez abort a cukorral felforralom, ráöntöma dióra, majd a többi hozzávalóvalelkeverem. A mákos tölteléketszintén így készítem el. Az almástöltelékhez az almát lereszelem,összeforralom a borral. Mindháromtölteléket hagyom teljesen kihűlni.
2.A tésztát 5 részre osztom. Egyrészt kinyújtok tepsi méretűre,villával megszurkálom, ésrákanalazom a mákos tölteléket.Befedem a második kinyújtotttésztalappal, azt is megszurkálom,és ráhalmozom az almás tölteléket(előtte jól kinyomkodom a levét).Erre ismét egy tésztalapot fektetek,majd rákanalazom a diós tölteléket,erre megint tésztalapot helyezek,melyet megkenek szilval lekvárral.
3. Végül befedem az utolsó lappal, megszurkálom és lekenem felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt szép pirosra sütöm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu