luni, 17 decembrie 2012

Gesztenyés álom

Hozzávalók:
- 20 dkg gesztenye massza, 25 dkg darált keksz,
 - 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1-2 evők. rum.
- 3 cs. vaníliás puding, 9 dl tej, 25 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor, 20-22 db babapiskóta,
- kevés tej, 0,5 l Hulala tejszín, 1 cs. vaníliás cukor.

Elkészítése:

A gesztenyét összekeverem a kekszel, a margarinnal, a porcukorral és annyi rummal, hogy tésztává álljon össze.
Egy kb. 30x20 cm-es lapos tál alját megszórom darált kekszel és a gesztenyés masszát eloszlatom rajta, hogy olyan ujjnyi vastag legyen, ez lesz az egész alapja.
A pudingokból a tejjel és egy csomag vaníliás cukorral, sűrű pudingot főzök és hagyom kihűlni.
A porcukrot közben kikeverem a margarinnal és ha a puding kihűlt, akkor belekeverem és csomómentes krémmé kavarom, amihez én bevetettem a botturmixomat, mert a pudingom olyan kemény lett !
A kész krém felét rákenem a gesztenyés alapomra, és kirakom rumos tejbe áztatott - csak éppen megforgatott -, babapiskótákkal. Erre a krém másik felét simítom.
A Hulalát kemény habbá verem és az egészre simítom és megszórom csokilapokkal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu