joi, 27 decembrie 2012

GYÜMÖLCSÖS TÚRÓBOMBA


Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • baracklekvár
  • töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15-20 dkg ananász vagy barack konzerv és leve
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, aztán a sárgákat a cukorral jól kikeverjük, majd a kemény habhoz adjuk apránként. Végül a lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összeforgatjuk. Egy nagy tepsit papírral kibélelünk, és a tésztát beleöntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kész egy nedves konyharuhára tesszük és óvatosan felcsavarjuk majd addig állni hagyjuk míg kihűl. Közben a túrót áttörjük és a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük. A zselatint a gyümölcs levével óvatosan felfőzzük és ha már langyos hozzákeverjük a túróhoz. Már csak a gyümölcsök maradtak hátra összekockázzunk és túrós krémbe keverjük. A kihűlt piskótát kicsavarjuk majd megkenjük baracklekvárral újra felcsavarjuk és ujjnyi vastagságúakra felvágjuk. A piskóta tekercsekkel kibélelünk egy tálat vagy formát az (aljára, és oldalára) tesszük ezután beleöntjük a túrós masszát, majd egy órára a hűtőbe rakjuk  még összeáll. Ha már összeállt óvatosan kiborítjuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu