Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
5,5 dkg vaj
megpuhítva
1 dl tejföl
1,8 dl tej
6 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 mokkáskanál só
2,5 dkg élesztő
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
12 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
Locsoláshoz sütés vége előtt 2-5 perccel: 1 dl
langyos vaníliás tej
Elkészítése: A tészta hozzávalóit beteszem sorban a
kenyérsütő gépbe. Beindítom a normál programot, és 55 perc múlva
kikapcsolom. Még így 15 percig hagyom kelni. Kiveszem a tésztát,
gyúródeszkán téglalap alakúra jó vékonyra kisodrom. Kettévágom, és megkenem a
jól kikevert kakaós töltelékkel.
Feltekerem mindkét rudat, és mindegyiket 8 trapéz formára
vágom. Ezután egy 37 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek. A
tésztákat belerakom, úgy, hogy a széles tészta legyen alul, a közepén pedig az
ujjammal lenyomom a tésztát. Erre azért van szükség, mert a töltelék akkor
sütés közben befele folyik, nem kifele!
A tepsit beteszem a hideg sütőbe még 20 percre. Utána
lekenem 1 tojás sárgája és kevés tej keverékével. Bekapcsolom a sütőt 170
fokra, és légkeveréssel sütöm 20 percig. Ekkor kb. 1dl langyos, vaníliacukros
tejjel még meglocsolom, és 2-5 percig sütöm tovább.
Megjegyzés:
Én újabban a tésztába teszek egy kisebb főtt krumplit összetörve a
dagasztás közben. Ha kicsit ragadna a tészta, akkor 1-2 evőkanál réteslisztet
teszek még bele. kapok!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu