luni, 17 decembrie 2012

Kekszes-mákos sütemény

Hozzávalók:
Tészta:
- 5 db tojás, 6 evők. cukor, 10 evők. víz, 
- 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg darált mák, 
- 6 evők. liszt, fél cs. sütőpor.
Krém:
- 2 cs. vaníliás pudingpor, 1 evők. liszt, 0,6 dl tej,
- 25 dkg margarin, 6 evők. cukor, 1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
- négyzet alakú háztartási keksz, 20 dkg porcukor,
- 3 evők. forró víz, 2 evők. kakaó, 2 evők. olaj.

Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet. Sokáig kevergetjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket, a darált mákot, a lisztet és a sütőport.
35x25-cm-es tepsiben megsütjük.
A pudingporból és a lisztből, a tejjel kemény pudingot főzünk, és ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a kikevert cukros margarint. Ezt a sárga krémet kenjük a tészta tetejére.
A krém tetejét kirakom a kekszekkel.
A porcukrot, a kakaóval, és az olajjal kikeverem  és hozzáöntöm a forró vizet, és ezt a keveréket kenem a kekszek tetejére.
Egy éjszakát legyen hűtőben, hogy a kekszek megpuhúljanak a tetején !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu