joi, 27 decembrie 2012

Kiwi szelet



Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 1 cs sütőpor
  • 35 dkg liszt
  • 3 ek darált mák
  • zöld ételfesték
  • mandula aroma
Krém:
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
  • 3-4 dl tejszínhab felverve, de el is maradhat
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban keverjük el alaposan pár csepp zöld ételfestékkel. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a masszát. (Vigyázat magas falú tepsit válasszunk!) A tepsit tegyük be a sütőbe, a lángot mérsékeljük 150-160 fokra, majd süssük tűpróbáig. Ha megsült hagyjuk rácson kihűlni, majd vágjuk ketté. A krémhez a pudingot főzzük fel a tejben, majd hűtsük langyosra. A margarint keverjük ki alaposan a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás krémhez és dolgozzuk el benne. A kihűtött alsó lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot és arra kenjük a maradék krémet. Tetejére kenhetünk felvert tejszínhabot is.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu