marți, 11 decembrie 2012

Kókusz kocka


Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
6 dkg porcukor,
4 tojás sárgája,
1 csomag vaníliás cukor,
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna,
3 evőkanál kakaópor,
0,5 dl étolaj,
1 dl tejszín.

Mindezt összegyúrni, utána 2 felé venni a tésztát. A 36 x 35 cm-es tepsi alját sütőpapírral kibéleljük, és a tészta egyik felét kisodorva rátesszük,megkenjük lekvárral, erre rakjuk a tölteléket.

Töltelék: 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 dl rum, 20 dkg kókusz. Ezt jól kikeverni. A 6 tojás fehérjét kemény habbá verni, és belekeverni óvatosan. Erre kell a tészta másik felét kisodorva rátenni.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütni.

Máz: 15 dkg étcsokoládét felolvasztani, hozzákeverni 3 evőkanál étolajat, és langyosan ráönteni a tésztára. Hamar megdermed.


Megjegyzés: Csoki máz helyett sárga máz: 2 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral jó alaposan kikeverni (folyósra!), és a forró tésztára kenni közvetlenül a sütés után, majd megszórni kókusz reszelékkel:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu