marți, 11 decembrie 2012

Magnas szelet


Hozzávalók a piskótához:
6 tojás sárgája
6 dkg porcukor
1 dl étolaj
6 dkg finomliszt
fél csomag ( 6 g sütőpor)
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál darált dió

3 evőkanál víz

6 tojásfehérjéből 1 csipetnyi sóval felvert

Krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
12. dkg darált dió
2 evőkanál kakaópor

1-2 ostyalap

Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral jó alaposan kikeverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és belekeverjük. Végül az egy csipetnyi sóval felvert  6 tojásfehérje habját fakanállal óvatosan  a masszába keverjük.
Egy 30-22 cm-es tepsi alját kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.   (Tűpróba!)
Sütés után hagyjuk kicsit kihűlni, majd fordítsuk ki a tepsiből, és szedjük le az aljáról  a sütőpapírt.

Közben megcsináljuk a krémet:  A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd félretesszük. A 0,5 dl tejben a 2 csomag vaníliás pudingport sűrűre főzzük, és hagyjuk langyosra hűlni...  Amikor kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel, és alaposan összekeverjük.
Ezt a krémet elfelezzük. Az első felébe belekeverünk 12 dkg darált diót. A másik felébe pedig 2 evőkanál kakaóport.

Összeállítása: Alulra kerül a kakaós piskóta.  Erre rákenjük a diós krémet, amit beborítunk ostyalappal. Az ostyalapokra 3 evőkanál tejben elkevert 3 evőkanál rumot locsolunk.  Arra rákenjük a kakaós krémet, és elsimítjuk. Végül megszórjuk darált dióval.
Másnap szeletelhető!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu