marți, 11 decembrie 2012

Mandulás-diós ostya



Hozzávalók: 1 csomag 6 lapos ostya.
Krémhez: 30 dkg kristálycukor, 3 dkg kakaópor, 2 dkg rétesliszt, 2 dl tej, 25 dkg margarin, 16 dkg darált dió, 1 evőkanál szeletelt mandulabél.



Elkészítés: Egy lábosban a kristálycukrot, kakaóport és a lisztet összekevrjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a  margarint, a darált diót, és a szeletelt mandulát. Még így együtt 6 percig főzzük kevergetés mellett.
Majd a tűzről levéve megkenjük gyorsan a lapokat, mert hamar sűrűsödik. A tetejére is jut a krémből. Elsimítjuk, és megszórjuk még egy kevés szeletelt mandulabéllel.

Egy-két órát pihenni hagyjuk, hogy az ostyalapok megpuhuljanak. Aztan mar szeletelhető!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu