joi, 27 decembrie 2012

Noi szeszely


Tésztához:
  • 5 tojás sárgája
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • fél cs sütőpor
  • 15 dkg liszt
Habhoz:
  • 5 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek lekvár
  • pörkölt mandula a hab tetejére
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. 31×23 cm es sütőlapra teszem. A tészta kicsit masszív lesz, de kanállal vagy habkártyával ellehet kenni. 170 fokon tűpróbáig sütöm. Amikor megsült sárgabarack lekvárral megkenem a tészta tetejét.
A fehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verem és közben hozzáadom a lekvárt is. Amikor a hab már jó kemény ráteszem a tészta tetejére, vagdalt pörkölt mandulát szórok a tetejére, vékony lekvár csíkokat húzok rá és a még meleg sütőbe teszem kicsit száradni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu