luni, 10 decembrie 2012

Piknik szelet 2



Hozzávalók 34x23 cm-es tepsihez:
A laphoz: 8 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg darálatlan mák, 8 dkg kókuszreszelék, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, pici só.
A krémhez: 8 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 3 csomag vaníliás cukor, 3 dl tej, 20 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2-3 evőkanál neszkávé.
Az elkészítéshez még szükséges: 3 csomag (3x 75g) kakaós Piknik keksz, vagy más kakaós keksz, 20 ml rumeszenc, 50 ml víz, 3 evőkanál kókuszreszelék.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral, a vaníliás cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A mákot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport jól összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habba, vigyázva, hogy ne törjön össze. A tepsit kiolajazzuk, sütőpapírt helyezünk bele, ezt megszórjuk liszttel, és a masszát belesimítjuk. Közepes lángnál, kb.15 perc alatt, világosbarnára sütjük.
A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel csomómentesre kavarjuk, végül hozzáadjuk a tejet, és gőz fölött folyamatosan kavargatva egy habverővel, addig főzzük amíg megsűrűsödik. A krémet hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt hozzákeverjük a margarint. Ezt a krémet két egyenlő részre osztjuk, az egyik részét rákenjük a lapra.
A rumeszencet feloldjuk a vízben, és a kekszeket ebbe egyenként belemártogatjuk, majd a krém tetejére helyezzük, amíg teljesen befedjük vele. Gyorsan kell dolgozni vele, mert a keksz hamar ellágyul a vízzel érintkezve. A krém másik részében elkeverjük a neszkávét, és rákenjük a kekszre. A tetejére díszítésként kókuszreszeléket szórunk.
 Csak segítségként megmutatom, hogyan is néz ki ez a Piknik keksz, mert lehet, hogy Románián kívül nem kapható, de szerintem helyettesíthető hasonló keksszel, annyi a különbség, hogy a kekszek érintkezésénél kell szeletelni a sütit, mert akkor szép lesz a vágás.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu