miercuri, 26 decembrie 2012

Prajitura Delicia


Foi
oua 9 buc
zahar 9 lg

faina 7 lg
nuca de cocos 3 lg
cacao 1 lg
Crema
budinca de vanilie 2 plicuri
lapte 600 ml
margarina 125 gr
zahar 12 lg
esenta de vanilie
zaharul caramel
zahar 300gr
apa 100 ml
Decor
ciocolata alba 100g
Preparare foi
Se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar .Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .Compozitia obtinuta se imparte in 3.O parte o coloram cu cacao iar doua raman albe.
Le coacem pe hartie de copt.
Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina Rama si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba .
Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu