sâmbătă, 29 decembrie 2012

Prajitura frantuzeasca












Foi cacao :
300 g faina

150 g zahar
150 g unt
1 plic praf de copt
2 lg cacao

200 ml smantana

Umplutura :
6 albusuri
250 g zahar
un praf de sare
150 g nuca cocos
visine (congelate sau din compot ) 

6 galbenusuri

250 g unt (80-82% grasime)

Decor :
cacao sau cappuccino

Mod de preparare :
       Foi cacao :  intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final fai
m )in care vom coace prajitura. La inceput intindem aluatul cu mainile infainate, asezam peste el inca o folie alimentara si intindem cu sucitorul o foaie de dimensiunile tavii . Luam jos folia a doua , rulam aluatul de cacao pe sucitor si il intindem in tava, cu folia care a ramas lipita de aluat , in partea de sus.  Luam jos folia alimentara si aranjam cu mainile aluatul in tava, pentru a-i da o forma uniforma.
La fel procedam si cu foaia a doua de aluat, dar pe aceasta o lasam deoparte, deoarece trebuie pregatita umplutura.
       Umplutura : mixam spuma albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul, iar la final nuca de cocos o vom incorpora, folosindu-ne de o lingura, prin rasturnare, de jos in sus. Umplutura o intindem peste foaia de aluat intinsa deja in tava, iar deasupra asezam visine, dupa gust, apoi cea de a doua foaie de aluat. Ultima foaie o intepam cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla in timpul coacerii. Dam la cuptor (preincalzit) pentru circa 20-30 minute. Verificam cu scobitoarea. Crema : galbenusurile le mixam spuma cu zaharul, adaugam apoi praful de budinca de vanilie, iar la final laptele firbinte. Punem craticioara pe foc mic (in cazul in care aveti cratita cu fund dublu), in caz contrar pe aburi. Amestecam pana se ingroasa crema . Luam de pe foc apoi si o lasam sa se raceasca. Acoperim cu o folie alimentara pentru a nu se forma crusta deasupra cremei. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar in el adaugam treptat cate o lingura din crema de oua racita, ca la maioneza.  Aceasta crema o intindem peste prajitura coapta si racita, iar deasupra pudram cu cappuccino si cacao.  Lasam prajitura la rece pentru minim 3 ore, apoi o putem taia si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu