sâmbătă, 29 decembrie 2012

Prajitura Regina Maria




Ingrediente blat :
9 albusuri ou,
200 g nuca prajita,
4 linguri faina,
1/2 plic praf de copt,
9 linguri zahar,

Ingrediente crema:
9 galbenusuri ou,
200 g zahar,
2 linguri cacao,
100 g ciocolata (am folosit Milka),
250 g margarina Rama la cub (puteti folosi si unt),
2-3 linguri zahar pudra,

Preparare blat :
9 albusuri se bat spuma cu 9 linguri zahar la care adauga 200 g nuca prajita si taiata grosier si 4 linguri faina in care amestecam 1/2 plic praf de copt. Dam la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Preparare crema :
Cele 9 galbenusuri impreuna cu 1 tableta de ciocolata (100 g) ,cu 200 g zahar si 2 linguri cacao se spumeaza pe baie de aburi pana aceasta se ingroase. Lasam la racit aceasta compozitie si intre timp spumam 250 g unt (prefer sa folosesc margarina Rama deoarece nu lasa apa deloc si nu risc sa se taie crema ) cu 2-3 linguri zahar praf. La untul spumat adaugam treptat crema de mai sus si amestecam in continuare pana la omogenizare.
Asamblare :
Blatul se aseaza in tava in care a copt dupa ce am indepartat hartia de copt si deasupra turnam crema. Peste crema punem dupa preferintele fiecaruia glazura de ciocolata alba sau neagra sau pudram cu cacao. Lasam pana glazura se intareste si apoi putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu