duminică, 16 decembrie 2012

Savarine


INGREDIENTE
Aluat:
·         oua,
·         100 g zahar,
·         1 praf de sare,
·         100 ml lapte dulce,
·         1 cana faina,
·         coaja rasa de lamaie,
·         70 g unt topit,

·         1 lingurita drojdie uscata
Sirop:
·         250 ml apa,
·         100 g zahar,
·         1 lingura cu lichior de portocale
Si in plus:
·         frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor
MOD DE PREPARARE RETETA SAVARINE
Aluat:
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea,drojdia dizolvata in lapte si faina.    Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine .Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut,se incorporeaza si untul topit.
Conform Laurei: daca este adaugat inainte, untul ,cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit , va lasa aluatul sa creasca in voie. 
Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.
Se coc 20-25 minute .
Sirop:
Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul .
Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea  il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu