luni, 29 aprilie 2013

Háromszínű sütemény




Hozzávalók 24 szelethez:A fehér laphoz: 150 g liszt, 50 g vaj, 60 g cukor, késhegynyi szalalkáli, 3-4 evőkanál tej.A rózsaszín laphoz:150 g liszt, 50 g vaj, 60 g cukor,1 evőkanál vérnarancs aroma, késhegynyi szalalkáli,2-3 evőkanál tej.A barna laphoz:150 g liszt,50 g vaj,60 g cukor,1 csapott evőkanál kakaópor, késhegynyi szalalkáli, 4-5 evőkanál tej.A krémhez: 600 ml tej,6 evőkanál liszt,  200 g vaj,200 g cukor,1 kávéskanál vaníliakivonat.Egyenként összegyúrjuk a különféle színű tészta hozzávalóit, és mindegyikből 3-4 mm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk.  Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat. A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként. Felfőzzük a lisztet a tejjel, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a főzött krémhez, majd habverővel csomómentesre keverjük. Megtöltjük a krémmel a lapokat, és hűvös helyen egy napot állni hagyjuk, hogy szeletelhető legyen a sütemény. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu