joi, 18 aprilie 2013

Két krémes mézes krémes



Tésztához :2 tojás ,3 ek  porcukor ,4 ek langyos méz ,50 g vaj,450 g liszt,5+2 ek tej,   1 csapott ek szódabikarbóna,pár csepp citromlé,2 ek kakaópor.Krémhez:2 cs tejszínízű pudingpor ,7 dl tej,25 dkg margarin,20 dkg porcukor,2 ek kakaó.Mázhoz:1 tojásfehérje ,fél citrom leve, 20 dkg porcukor.  Elkészítés: Első lépésben megfőzzük a pudingot, és jól kihűtjük. Közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.A szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk.Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a két evőkanál tejjel összekutyult kakaóport (nekem nem sikerült teljesen beledolgoznom a kakaóport, kicsit márványos hatása lett, de ezt nem vettek észre). :) A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen négy lapot sütünk.A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25x35 cm), feltekerjük a sodrófára, és az előmelegített (felforrósított), és jól bevajazott tepsi "fenekére" fektetjük. Kb. 10 perc alatt megsütjük.Amíg sülnek a tésztáink, megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk. Ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap.Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorációs cukorral, reszelt csokoládéval. Aki nem igazán kedveli ennek a máznak az ízét, nyugodtan rakhat rá tejcsokoládés tortabevonót.Egy éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu